климатик_за_дома

Духа ви в спалнята

ВЪЗДУХОВОД – за нас няма тайни… стига да не ви духа от дограмата.

Различните явления на уреди за отопление през последните години разстроиха и стимулираха продажбите на обратими климатици в цяла Европа. Потребителят е осъзнал еволюцията на материала както енергийно, така и акустично. В тази статия ще откриете всички възможни решения за отопление и охлаждане на дома си, без да задавате никакви въпроси!

Ако първите ви нужди се отнасят до студа, трябва да осъзнаете, че това устройство е преди всичко термопомпа и че може да се използва като основно отопление, при условие че най-известните марки все още го произвеждат.

Замръзване в спалнята

Ще ви обясним защо някои продукти са по-ефективни от други и преди всичко ще ви покажем най-добрия начин да изберете вашата обратима климатична система .

Обратима климатизация

Докато цената често е първият критерий за избор, важно е да разберете предимствата и недостатъците на продукта, който искате да закупите. Някои информации може да изглеждат твърде специфични или дори неразбираеми, но трябва да овладеете този технически език, преди да купите обратима климатична инсталация .

Тук във vuzduhovod.com сте в добри ръце, нашият дългогодишен опит в тази област ще ви донесе най-добрата преценка, за да ви помогне да изберете.

Като производители и професионален инсталатор, ние познаваме различните марки с техните силни и слаби страни, трябва да сравним, преди да купим, защото всички термодинамични системи или термопомпа въздух / въздух са еквивалентни на тяхното използване.

Някои обяснения за функционирането
Реверсивният климатик или въздух-въздух се възползва от хладилен агент, който има способността да извършва топлообмен между вътрешността на вашата стая и отвън. Без да го знаете може би тази система е дълго време във вашата къща, без да сте забелязали, че е едно и също нещо! Говорим за хладилник, той има само един цикъл, който е да улавя топлината вътре ( хладилен агент ), за да се евакуира отвън.

Реверсивният климатик ( термопомпа въздух-въздух ) има 4-посочен клапан, който обръща цикъла за производство на топлина, използвайки топлината във въздуха.

Различни части на климатика са следните:
– Изпарител: за изтегляне на горещ въздух
– Компресор: за повишаване на температурата на течността чрез компресия
– Разширител: за понижаване на температурата на течността
– Обменник: за разпределение на топлината

Части на климатика

Следователно термодинамичната функция е от съществено значение за производството на топлина с по-ниски разходи. Климатикът също се намесва в хидричната стойност на помещението, през лятото от феномен на обезводняване чрез конденз, а през зимата чрез изсушаване на въздуха (чрез нагряване), видимо чрез хигрометрия .

Защо да изберете инверторна технология?
Инверторната технология със сигурност е едно от най-големите технологични иновации през последните години в обратимата климатизация и бързо ще разберете нейния интерес по отношение на консумацията на електроенергия и регулирането на температурата. Преди тази технология бихме могли да кажем, че компресорът не е умен и работи сляп: беше всичко или нищо. Това означава, че компресорът е спрян или цялостно, така че не е много гъвкава и още по-малко оптимизация на всички нива.

И инверторът е пристигнал (благодаря ти Toshiba!) През 80-те години, за да се наложи напълно в днешно време. Компресорът вече не е с фиксирана скорост (изцяло или нищо), но вече е с променлива скорост.

Как работи?

Компресорът ще адаптира своята мощност и скорост към нуждите на помещението, така че вече не е сляп. Интелигентно, датчик открива температурата на смукателната (термостатична сонда) и кара моментално да реагира компресора: консумирате само това, което ви трябва.

Какви са различните видове вътрешни тела?
В зависимост от вашите нужди, вашите очаквания и вашият бюджет, изброяваме различните решения, достъпни за вас:

Стенният климатик

Духане в спалнята

Това устройство е поставено на стена обикновено на 10 сантиметра от тавана и е много гъвкаво и топло, и студено. Предлага се в различни цветове и различни форми според марки и модели.

Предимства: цена, ниво на шум, избор на дизайн, лесна поддръжка, гъвкавост, размер
Недостатъци: Не е подходящ за помещения с височина на тавана по-голяма от три метра, Известна липса на дискретност в зависимост от парчето, което ще се третира (на нивото на очите)

Конзолен климатик

Най-доброто решение за всяка спалня

Този уред е инсталиран на пода или над цокъл, често за да замени конвектор и да не се вижда отгоре. Прост поток или двоен поток, това е система, която правилно да отоплява помещение.

Предимства: Комфорт за отопление и идеален за стаи над 3 метра таван, Дизайн и преценка (лесно заменете електрически нагревател)
Недостатъци : Цената е по-висока в сравнение със стенен климатик, Не поставяйте нищо пред устройството на разстояние от 3 метра

Климатик – кутия

Не променяйте често температурата на климатика в дневната

Този модул се вписва в килер или таванско помещение, а горещият или студен въздух се разпространява чрез решетка по ваш избор.

Предимства: Дискретност и богат избор на решетки с различни цветове и размери, Изключително ниско ниво на шум
Недостатъци: Цената на инсталацията, Важна работа според конфигурациите, Неточно регулиране (освен с използването на допълнителна система за регулиране), Различните видове външни тела
В зависимост от нуждата ви да климатизирате една или повече стаи, ще трябва да преминете към моно-сплит или мулти-сплит:

Моносплит
Пример обратим моноклинов климатик

Както подсказва името, това външно тяло може да поддържа само едно вътрешно тяло (стена, конзола или канал). Инсталацията е доста проста и бърза и може бързо да отоплява и охлажда помещение.

Мулти-сплит
Пример обратим климатик мултисплит

Той носи много повече гъвкавост от два до пет изхода, можете да смесите инсталацията си, като смесите вътрешните тела (стена, конзола или канал), което позволява контрол върху естетиката и бюджета, който искате да отделите за всяка стая , Инсталацията може да бъде доста тежка и сложна, особено за преминаване на хладилни връзки и за реализиране на отворите.

Най-добрите марки обратими климатици:
Daikin
Mitsubishi Electronic
Toshiba
Panasonic
Hitachi
Fujitsu Atlantic
Samsung
Lg

Защо ви разказваме толкова много за климатиците – Защото ние сме най-добрите в изработката на метални въздуховоди и знаем, че каквото и да споделим, никой не може да ни задмине! Винаги се стремим да предлагаме най-добрите продукти на възможно най-добри цени. Разгледайте нашите продукти – доставка за цялата страна! Ние не продаваме климатици – ние произвеждаме пътя, по който въздуха се транспортира.

Трябва да се отбележи, че този пазар е доминиран от японците, изпреварвайки технологията и надеждността. Корейските Samsung и LG се опитват да наваксат от няколко години, но разликата все още е налице.

Внимателно почиствайте климатика в спалнята

Запознайте се с техническите условия:
COP : Коефициентът на ефективност при отопление, например COP от 3,62 означава, че за 1000 вата електроенергия устройството произвежда 3620 вата отопление.
EER : коефициент на ефективност в студ, например EER от 3,20 означава, че за 1000 вата електроенергия апаратът прави 3200 вата студ.
SEER : индекс за сезонна енергийна ефективност в студен режим
SCOP : индекс на сезонната енергийна ефективност в горещ режим
Звуково налягане : съответства на реалната представа за силата на звука
Звукова мощност : Данните за физическа величина, по-малко важни за усещането за сила
Хладилни връзки : диаметрите на охладения месинг трябва да се спазват по време на монтажа, примерно 1/4 3/8, 1/4 1/2
Предварително зареждане във фабриката : Външните тела напускат фабриката с количество газ, което може да работи до определено разстояние. Пример: Фабрично предварително заредено за 10 метра означава, че можете да свържете до 10 метра връзка с хладилен агент (обратно пътуване), без да добавяте газ.
Разлика на височината : максималната дължина, която трябва да се спазва между дъното на външното тяло и вътрешното тяло, ако разрешената разлика във височината е висока на метри, тогава тази дължина не трябва да бъде надвишавана.
R410A : Първо поколение хладилен агент (спре комерсиализация на уреди с този газ през 2025 г.)
R32 : Хладилен агент от ново поколение (задължително от 2025 г.)