квадратен въздуховод

Правоъгълни

Метални правоъгълни въздуховоди

Едни от най-често използваните вентилационни системи са правоъгълните и квадратните въздуховоди.
БЕРК ПЛАСТ ХМГ Предлага всякакви размери метални въздуховоди, като стандартните размери на каналите и фитингите варират между 130 mm и 2500 mm за всяка дължина на страната. Каналите и
фитинги под и над тези размери се предлагат при поискване.
Ние изготвяме и индивидуални проекти, в които разработваме всички елементи съобразно дължините на помещенията и правим изчисляване на прави канали и фитинги.

ЦЕНИ НА ПРАВОЪГЪЛНИ ВЪЗДУХОВОДИ

Правоъгълният канал има приблизително 32% повече метален лист в сравнение с кръглите (в повечето случаи галванизирана стомана), което оскъпява продукта малко повече с изолацията, поддръжка и труд. Избора и разходите за правоъгълни въздухопроводи си струват, защото:

  • Могат да се адаптират към всякакви височини на сградите
  • Лесно се транспортират в камион, когато са счупени или вложени
  • Удобна изработка, за да осигуряват плоски повърхности за клонове на клонове в конструкция с магистрала и разклонения

    С какво се различават тези продукти?

Пример течове – кръгъл спирален канал изтича по-малко от правоъгълния канал поради липсата на надлъжни фуги и обикновено по-малко напречни връзки, когато се изпълняват дълги прави секции на канала.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КРЪГЛИ СРЕЩУ ПРАВОЪГЪЛНИ ВЪЗДУХОВОДИ

Въпреки това, собствениците на търговски сгради трябва да избягват да изискват или да прилагат уплътнител към спиралните канали, защото това може да доведе до лошо затваряне на шева и по-малко от задоволително управление, ако се извърши неправилно.

Пример Шум – Кръглата тръба, която има по-ниски и по-добри характеристики на спада на налягането, които намаляват скоростта на вентилатора, също е по-твърда от правоъгълния канал. Това намалява барабанния ефект от тръбните вибрации в сравнение с правоъгълния канал, който може да предава прекомерен шум, ако не се поддържа правилно.

Пример Изолация – В сравнение с правоъгълния канал спираловидната тръба е по-твърда и по-лесна за изолиране. Въпреки това, тя трябва да бъде изолирана отвън, което е по-трудно и скъпо. Тъй като правоъгълните въздуховоди могат да бъдат изолирани отвътре, вашата търговска сграда ще бъде по-топла, когато ви потрябва най-много.

Правоъгълните канали и фитинги са изработени от метални листове, които са подгънати и завити, заварени под налягане или занитвани.
Каналите и фитингите се предлагат във варианти с ниско и средно налягане (мин. Вакуум / макс. Налягане):
– стандартна конструкция за нормални инсталации от -400Pa до + 1000Pa
– средно налягане при по-специфични нужди от -1000Pa до 2500Pa